Indlæser Events
  • Denne event er allerede afholdt.

Büul + Support: Rasmus Fisker

Büul er en trommeduo, der består af Frederik Bülow og Jonathan Ludvigsen.

➤ HQ åbner: 19.00
​➤ Koncertstart: 20.30
​➤ Entré i døren: 60 kr.
​➤ Kærlighed 100%
_______________________

Büul:

I 2016 spillede de en dobbeltkoncert på HeadQuarters med Frederiks band, Abekejser, og Jonathans band, Athletic Progression. De har siden hentet inspiration fra hinanden og efter utallige opfordringer har de slået sig sammen og lavet denne nye trommeduo. Musikken de skaber sammen er baseret på advancerede grooves, i variable taktarter. Samples bliver loopet, mens det rytmiske fundament ændres og skaber en ny sensation. Kompositionerne ender ud i et overflødighedshorn af underdelinger. 

 
Jonathan Ludvigsen er kendt fra Athletic Progression, hvor hans quirky tankegang og tilgang til rytme får lov til at komme til udtryk. Hans spil bygger meget på repetition, hvor der skabes en stærk melodi i trommespillet, og derudfra skabes variationer. Det utraditionelle trommespil han udfører, balancerer imellem noget du føler du forstår, og noget næsten uforklarligt, hvilket stammer fra hans inspiration af drunken, wonky, hiphop produktioner. Han har på sine senere år studeret jazz, og han trækker lige så vel inspiration fra jazzmusikere som producere. Det har resulteret i en lyd som ofte imiterer en kompresset og produceret lyd og hele tiden bryder den med organiske jazzede fraseringer. 
Jonathan spiller også i bands såsom ZAAR, hvor der udføres et væld af intense beats forskellige percussionistiske elementer, og Niels Munk’s “Fantasi Laboratoriet” hvor der blendes moderne jazz grooves med nutidens trap 808 samplet beats.
 
Frederik Bülow er kendt fra Bangin’ Bülows Nice Jazz Quartet(BBNJQ), Balvig/Bülow/Christensen og Abekejser. Han vandt i 2014 en DMA med BBNJQ for “Årets nye danske Jazznavn”  og har siden turnéeret i Europa, Rusland, Japan, Guinea og USA med sine bands. Hans spillestil er meget intuitiv og dynamisk. Han blander på en ny måde Jazz-traditionen med Hip Hop og balkan. Der er polytmisk bag det hele. + Support: Rasmus Fisker
Rasmus Fisker Pedersen er en eksperimenterende elektronisk musiker bosat i Aarhus. Drevet af en musikalsk intuition og part-videnskabelig nysgerrighed komponerer han med snørklede, digitale lydkredsløb. Rasmus benytter digitale lyde, sære beats og mærkelige klange. Med udgangspunkt i en bred vifte af lydkilder skaber han drømmelignende, elektroniske narrativer for øret.
]]>

apr 06 2019

Details

Start: april 6, 2019 @ 20:00
End: april 7, 2019 @ 06:00
Cost: 60kr
Event Categories:
Genre: /
Website: FB Event