Indlæser Events
  • Denne event er allerede afholdt.

Halfdan Stefansson Trio + Tom-Nissen-TB – Aarhus Jazz Festival

To koncerter på én aften!

—————
➤ HQ åbner: 19.00
➤ Koncertstart: 20.00
➤ Forsalg inkl. gebyr: 75 kr.
➤ Entré i døren: 100 kr.
➤ Late Night Jazz Jam kl. 23.00 – 02.00 (GRATIS entré)
—————

Halfdan Stefansson Trio:
Halfdan Stefansson trio består af Halfdan Stefansson på guitar, Gustav Lauridsen på Kontrabas og Jens Højbøge Mosegaard på trommer.
Fælles for bandet er en kærlighed for musikken og en tillid til den, men også respekt for musikken og dens større væsen.
Bandets musik bygger på nuet og fortolkes åbent og legende i øjeblikket af musikerne. Sangene reflekterer de op- og nedture der findes i livet, og bygger på følelser af glæde og sorg, usikkerhed og kærlighed. Her kan musikken både være smuk og søgende, samtidig også grim og arrig, men den har altid en stærk energi i sig.
Trioens lyd bærer præg af jazztraditionen, her med en mere lyrisk og minimalistisk tilgang og lyd, og er stærkt inspireret af kunstnere som Paul Motian, Jakob Bro og Albert Ayler og samtidig også navne som Radiohead, Björk og The Strokes.
“The music sounds great!” – Cindy McGuirl

——————–

Tom-Nissen-TB:

Asger Nissen:
Siden sin ankomst i Berlin i slutningen af 2017, har den danske altsaxofonist, Asger Nissen opbygget et solidt navn som efterspurgt musiker på den tyske jazzscene. Hans stærke personlige sound og energiske samt nysgerrige stil har bragt Asger Nissen i samarbejde med en lang række musikere fra den europæiske jazzscene (f. eks. Jim Black, Jeff Ballard, Chris Dell, Phil Donkin, Pablo Held, Jonas Westergaard, Otis Sandsjö, Phil Donkin etc.). Han har turneret gennem Europa på talrige klubber og festivaller såsom A- Trane Berlin, Donau115 Berlin, Montmartre KBH, Loft Köln, Jazz Baltica, North Sea Jazz, Copenhagen Jazzfestival m.fl. Før sin tid i Berlin var Asger Nissen en aktiv del af den Københavnske Jazzscene, blandt andet med det prisvindende band ALAWARI!.
Asger Nissen modtog i 2021 JIB Jazzpreis der Karl Hofer Gesellschaft som fremragende solist og vandt med bandet STRUCTUCTURE hovedprisen til Avignon Jazzfestival 2021.

Thorbjørn Stefansson:
Thorbjørn Stefansson, opvokset i Aarhus, er en kontrabassist der siden 2019 har boet og studeret i Berlin. Efter at have færdiggjort Gymnasiet og MGK i Aarhus, tog Thorbjørn 2 år til Sverige hvor han studerede Jazz på Skurups Folkhögskola. Efter opholdet i Sverige flyttede Thorbjørn til Tyskland for at studere på Jazz-institut Berlin, hvor han hurtigt blev en integreret del af Jazz- scenen. Thorbjørn har sidenhen spillet med flere større tyske og internationale navne (Moritz Baumgärtner, Jacky Terrasson, Peter Weniger, Uli Kempendorff) og i 2021 modtog han JIB-Jazzpreis for fremragende solist.

Kasper Tom:
I løbet af de sidste 15 år har trommeslager Kasper Tom slået sit navn fast på den europæiske impro-/advantgarde-scene, ikke mindst som leder af grupperne FUSK og Kasper Tom 5, men også som sideman i forskellige ad hoc projekter med musikere som Rudi Mahall, Alexander von Schlippenbach, Axel Dörner og Johannes Bauer. Han er del af det anmelderroste kollektiv Barefoot Records og har 20 udgivelser bag sig i eget navn. ”Danish drummer Kasper Tom Christiansen is one of the most interesting composers in the vibrant Danish jazz scene. As many other like-minded composers in this scene, he does not bind himself to the jazz legacy. His distinct musical personality references elements of contemporary music, and free improvisation… He challenges with odd segments and constantly attempts to push the boundaries without forgetting formative legacies.” All About Jazz 2014
kaspertom.com/ soundcloud.com/kasper-tom

 

Halfdan Stefansson Trio + Tom-Nissen-TB:
Til sidst i koncerten vil de to bands slå sig sammen til en dobbelttrio, i et eksplosivt sammenstød af deres to musikalske universer. Her vil musikken blive skabt i nuet, med musikerne arbejdende på højtryk.

jul 12 2022

Details

Date: juli 12, 2022
Time: 19:00 - 02:00
Cost: 100kr / 75kr forsalg
Event Categories:
Genre:
Website: FB Event