Indlæser Events
  • Denne event er allerede afholdt.

HeadQuarters x Aarhus 2017 finale

HeadQuarters inviterer til en aften i musikken- og bevægelsens tegn. 

Aftenen starter med en workshop, hvor der sættes fokus på at bevægelse er musik og musik er bevægelse. Der bliver lagt vægt på en afslappet stemning, hvor der er plads til grin, selvironi, plads til skæve indfald, og i det hele taget plads til at alle kan være med, uanset hvilket forhold man har til musik. Vi skal blot lære at musik også skal opleves og høres med kroppen. 

Efter workshoppen er der to koncerter med henholdvis Royal Feet Factory og D/troit, samt HQs soul/funk/disco-DJ fra 00.00 – 05.00. 

Vi glæder os til at byde jer velkommen til en aften på HQ som en af værterne for Aarhus 2017 finalen.

 

D/triot: 

Mange koncerter er blevet spillet, parforhold forlist og vinylskiver slidt tynde før drengene fra D/troit kunne debutere med ep’en Do The Right Thing i 2015.

D/troit opstod i 2013 hvor Toke, Klaus, Stefan, Mads og Jackie besluttede at de, trods deres noget blege kulør, vel nok kunne lave et soulband. De fem drenge havde været venner i en del år – Ja, nogle endda siden de i teenageårene spillede punkrock og hang ud i Ungdomshuset på Jagtvej. Røverhistorierne var fortalt mere end én gang – så hvorfor ikke forfølge den store drengedrøm sammen, og lave det hæsblæsende soul band?

Efter et par års hårdt slid i øvelokalet og i studiet på Vesterbro, en tur til Austin, Texas, for at optage kor med et par utæmmelige sydstatstøser, var bandet D/troit endelig en realitet.

Inden debuten overhovedet udkom blev den spillet på national radio. Lyden af de blege, danske soul-drenge har efterfølgende også nået udlandet, hvor den har ramt både radioshows og blogs.

D/troit er en eksplosiv blanding af soul, funk og kærlighed, som i særdeleshed har manglet i Danmark.

 

Royal Feet Factory:

Royal Feet Factory er et moderne discoband, der med catchy, originale popmelodier og vild energi og sceneshow, fører publikum ind i en balsal af sexede stemmer, glimmer, sprudlende dynamisk musik og en festrevolution af de forældede kønsstereotyper. Fødder og hofter sættes uundgåeligt i hed bevægelse, og du vil føle det som om du er i selskab med et uægte barn af Prince og Kiesza. Om du er mand, kvinde eller noget helt tredje er ikke afgørende her – har du dine mest glitrende dansesko på kan du være med i denne ekstravagante fest med et flamboyant og androgynt popnavn.

 

WORKSHOP:

Workshoppen tager udgangspunkt i at bevægelse er musik og musik er bevægelse. Disse to kan man ikke skille ad. Publikummet som deltager i denne workshop skal bevæge sig i nogle rammer, hvor alle er velkomne og kan være med. Det handler ikke om at være dygtig til at bevæge sin krop, men bare at opleve hvordan det kan løfte at sætte bevægelse til musikken. Hvordan vi i flok kan løfte hinanden, løfte stemningen og have noget unikt socialt sammen, som endda måske pirrer en anelse til vores grænser, men som vi lover er ganske ufarligt, og kun til for at give alle en god oplevelse. Det bliver i høj grad en sanselig oplevelse, men også en mulighed for at møde andre mennesker på en anden måde end vi er vant til.

I den musik der ligger til grund for den rytmiske musik vi kender og dyrker i dag, var det utænkeligt at skille krop og musik ad. På mange måder er vi stivnet i en kropsforskrækkelse, i kontorstole, på skolebænke og generelt mange steder hvor hjerne kommer først. Men der ligger oceaner af forløsende oplevelser i det at koble krop og musik sammen, og det skal vi snuse lidt til på HQ d. 9. december. 

Musikken har afrikanske rødder, dog skal vi ikke danse afrikansk. Der bliver lagt vægt på en afslappet stemning, hvor der er plads til grin, selvironi, plads til skæve indfald, og i det hele taget plads til at alle kan være med, uanset hvilket forhold man har til musik. Workshoppen er for alle, uanset baggrund og erfaring med musik og bevægelse. 

Vi håber at de som møder op og er med, går ind til workshoppen med åbent sind, og har lyst til at lege med og få sig et godt grin. Og at de måske vil tage det med videre når de to fede dansebands spiller senere på aftenen.

]]>

dec 09 2017

Details

Date: december 9, 2017
Time: 18:00 - 05:00
Event Categories:
Genre: / / / /
Website: FB Event

Arrangør