Indlæser Events
  • Denne event er allerede afholdt.

Karmen Rõivassepp Quartet

Nomineret til DMA Jazz 2018 for ’Årets Nye Danske Jazznavn’
 
“Rõivassepp forekommer at tilhøre den kategori af sangere, som betragter stemmen som et instrument i sig selv. Hendes behandling af hver tone er udsøgt, og hun fremtræder overbevisende med løfter om mere.“ – Jakob Hassing, JazzSpecial (2018)
_______________________
➤ HQ åbner: 19.00
​➤ Koncertstart: 21.00
➤ Forsalg: 50 kr.
➤ Entré i døren: 70 kr.
➤ HQ DJs fra kl. 23.00 – 05.00
 
Karmen Rõivassepp Quartet er en ny og fremadstormende jazzkvartet, der består af Karmen på vokal, Simon Eskildsen på klaver, Adrian Christensen på bas og Daniel Sommer på trommer. Kvartetten kreerer musik inspireret af moderne jazz med en sofistikeret melodisk og harmonisk tilgang, et veludviklet musikalsk samspil og en unik legesyge. Alt sammen noget, der puster nyt liv i genren. Rõivassepps musik inviterer lytteren med ind i et univers af ægte lykke, stille melankoli og skjult sorg via besnærende melodier og ærlig historiefortælling på både engelsk og estisk.
 
Karmen Rõivassepp Quartet udgav i juni 2018 deres debutalbum “Dance Of Sounds”, der fik flotte ord med på vejen af anmelderne. Værket sikrede endda folkene bag en nominering i kategorien The New Danish Jazz Artist til Danish Music Awards 2018. Pladen forener Karmens rene, klare stemme og kvartettens legesyge samspil. “Dance Of Sounds” er kvartettens første store projekt, men mon det er det sidste, vi har hørt fra disse fire talentfulde jazzmusikere.
 
Line-up:
 
Karmen Rõivassepp:
Karmen Rõivassepp er en estisk jazzsanger, komponist, arrangør og bigband-dirigent, der i løbet af sine seks år i Danmark har etableret sig som et stærkt navn på den danske jazzscene. Hun er kendt og beundret for sin instrument-agtige stemme, rene lyd og altid legesyge natur. Karmen hører til tidens mest alsidige jazzsangere. Således rækker hendes musikalske ambitioner fra nutidig jazz og eksperimenterende improviseret musik til traditionel bigband- og standard-jazz og klassisk kormusik.
 
Karmen Rõivassepp vandt i 2018 den nystiftede pris Aarhus Jazz Talent. En pris, der gives til en person eller et initiativ, der har gjort sig ekstraordinært bemærket og har udvist et særligt talent i sit virke for jazzmusikken i Aarhus.
 
Simon Eskildsen:
Simon Eskildsen er én af tidens mest dedikerede og opfindsomme unge danske jazzpianister. Han er involveret i forskellige projekter – herunder mandens egen Simon Eskildsen Trio, det danske afrobeat-band AddisAbabaBand, en duo med den tyske saxofonist Benjamin Himpel, som orgelspiller i OrgelDuo og mange andre konstellationer på den danske jazz- og impro-scene.
 
Adrian Christensen:
Adrian Christensen er en bassist, der har vind i sejlene både nationalt og internationalt. Som medlem af bandet Abekejser og den Danish Music Award-vindende gruppe Bangin’ Bülows Nice Jazz Quartet er han med til at skubbe nutidig jazz i nye retninger.
 
Daniel Sommer:
Daniel Sommer er en dansk trommeslager, der i øjeblikket bor i København. Han er kendt vidt og bredt for sit sensitive og kreative spil, og han har turneret over hele kloden. Sommer har bidraget til en lang række udgivelser inden for alt lige fra minimalistisk avantgarde til lystigt swingende lige ud ad landevejen-jazz.
]]>

aug 30 2019

Details

Date: august 30, 2019
Time: 19:00 - 05:00
Cost: 70kr / 50kr forsalg
Event Categories:
Genre: / /
Website: FB Event