Indlæser Events
  • Denne event er allerede afholdt.

Rasmus Matthiesen & Band – Album-release: ‘Ansøgeren’

Rasmus Matthiesen udgiver d. 3. marts et nyt dansksproget album indspillet i samarbejde med Søren Bigum (Jonah Blacksmith, Peter Sommer & Tiggerne). Det skal selvfølgelig fejres med et brag af en releasefest på HeadQuarters d. 8. april!

➤ HQ åbner: 19.00
➤ Koncertstart: 20.00
➤ Forsalg: 110 kr.
➤ Entré: 130 kr.
➤ HQ DJs fra kl. 23.00 – 05.00

Rasmus Matthiesen:
Til marts 2023 udgiver sangskriver Rasmus Matthiesen sit tredje album, Ansøgeren. Ti sange, som med inspiration fra højskolesangbogen, kredser om kærligheden, friheden, årstiderne og historien. Sange, som tegner et billede af, hvem og hvad Matthiesen er rundet af som menneske og sangskriver. Og som samtidig fletter hans søgen efter mening og identitet ind og ud mellem vores fælles historie og den særlige tid, vi befinder os i. På albummet Ansøgeren stiller Matthiesen spørgsmålene, men lader svarene stå åben for fortolkning. Og efter en svær periode med sygdom tæt inde på livet, afspejler albummet et vendepunkt i sangskriverens perspektiv på tilværelsen.

Det kommende album Ansøgeren er indspillet over en periode på tre år i et tæt samarbejde med guitarist Søren Bigum (Tiggerne, Jonah Blacksmith m.fl.). Med på albummet er desuden bl.a. trommeslager Casper Simonsen (Baby Did a Bad Thing, The Boy That Got Away m.fl.) og producer Thor Andersen (The Mukherjee Development).

Musikken bevæger sig et sted i grænselandet mellem folk, rock og den danske vise- og sangskrivertradition. Gennemgående for albummet er lyden af et band, der spiller sammen i et rum. Håndspillet og akustisk. Og med god plads i produktionen til teksten og de nærværende og poetiske historier. Men også med omkvæd, der kan synges med på eller danses til. Særligt Søren Bigums pedal steel går igen på albummet, hvor der også bliver trukket på elementer fra den Nashville-inspirerede folk- blues og country lyd. Referencerne tæller internationale navne som Jonathan Wilson og Kevin Morby og desuden nogle af dansk rock- og folkemusiks stamfædre, heriblandt Allan Olsen, Povl Dissing og Niels Skousen.

apr 08 2023

Details

Date: april 8, 2023
Time: 19:00 - 05:00
Cost: 130kr / 110kr forsalg
Event Categories:
Genre: / /
Website: FB Event