Indlæser Events
  • Denne event er allerede afholdt.

TRAIN præs. Dør Nr. 13

DØR NR. 13 er blevet sammenlignet med bl.a. GASOLIN, KLICHÉ, SEX PISTOLS og STONE ROSES. Men debut EP’en “KRIGERE UDEN VAABEN” og deres høj-intense liveshows, vidner mest af alt om et band, der ikke har tænkt sig at følge nogen anden dagsorden, end deres egen.
Førstesinglen “E45” udkom samme dag som gruppens optræden for et udsolgt Koncerthuset til P6BEAT ROCKER januar 2017. EP’en fulgte 31. marts samme år og indeholdt bla. også singlen “KOLLISION”, der ligeledes gik hen og blev et af de mest spillede numre på P6 i 2017.
Udgivelsen høstede bandet massiv opmærksomhed og opbakning fra en bred vifte af uafhængige blogs, etablerede musikmedier, samt et par af de større danske dagblade.
Den efterfølgende EP tour vandt gruppen mange hjerter blandt guitarhungrende koncertgængere landet over, og kulminerede med optrædener på flere større festivaller bl.a. SMUKFEST og ROSKILDE der bød på lige dele fællessang og moshpits i solnedgangen over RISING.
Gruppen blev dannet i foråret 2015 på resterne af soloprojekt, der bogstaveligt talt nær var afgået ved døden, da forsanger Lasse Storm slog hovedet i et alvorligt cykelstyrt, blev syet med 37 sting og ikke kunne lave musik i et halvt år. Vennerne hjalp ham igang igen, og så var de pludselig et band, fordi “kemien var så vild, at der ikke var andet at gøre”. Siden har de ikke kigget sig tilbage.
Året efter, 2016, vandt de Karrierekanonen og indspillede deres debut EP imens de turnerede landet rundt bl.a. som support for The Blue Van og med en enkelt afstikker til Ungarn med en optræden på Sziget Festival i Budapest.
2018 blev ligesom 2017 indledt med en januarsingle, nedturshymnen “PROBLEMER”, den første single fra det kommende debutalbum “VERDEN I FLAMMER”. Albummet lander først til efteråret, men allerede nu er DØR NR. 13 klar med anden single derfra.
“FØDT TIL AT FLYVE”, hedder den. Og hvor gruppen tidligere har beskrevet deres lyd som “Kim Larsen på speed” har det sjældent været så rammende som på lyden af dette nummer, der med sine voldsomme guitarer, flabede vokaler og et skamløst fængende omkvæd perfekt indkapsler alt det, der er DØR NR. 13.
Bandet siger selv: “Den er både et kys på munden og et slag i ansigtet. En straight up punk rocket hyldest til alle os der går og føler os udenfor ind imellem. Dig og mig, du ved. Os allesammen egentlig”.
I skrivende stund er gruppen i fuld færd med at lægge sidste hånd på værket, der pludselig krævede at de trak stikket på livefronten henover vinteren for at hellige sig den feberstrøm af sange, der blev med at komme.
“Det var ligesom om der blev åbnet op for et eller andet på vores EP tour. Alle de gode vibes vi fik fra folk derude. Tændte en eller anden syg ild i os. Vi skyndte os faktisk i studiet allerede efter Roskilde, men der blev bare ved med at komme nye sange, som vi også lige blev nødt til at lave” Fortæller Lasse Storm.
Ilden er på ingen måde brugt op, og selvom der stadig er masser af sange i støbeskeen vælger gruppen at trække en streg i sandet. Albummet kommer til efteråret. Og fornemmelsen er god. Derfor har de også valgt at udgive de første singler undervejs, for at holde det ærligt, ligesom sangene, og invitere folk med i processen.
“Vi kan jo ikke blive ved med, kun at være i studiet. Og vi kan heller ikke vente længere med at vise verden hvad vi har lavet. Vi aner ikke hvad det bliver endnu. Men det føles godt allerede. Virkelig godt.”
VERDEN I FLAMMER udkommer til September og bliver fulgt op med en efterårstour rundt i landet.

]]>

nov 10 2018

Details

Date: november 10, 2018
Time: 19:00 - 05:00
Cost: 120kr / 100kr forsalg
Event Categories:
Genre:
Website: FB Event

Arrangør